JUFKA DIBRE, ME PULE !
Nje recete tradicionale shqiptare, duke iu referuar titullit eshte nje recete dibrane dhe duhet te themi shume e shijshme !
Jufkat mund ti realizojme edhe vete por mund ti blini edhe te gatshme.
Po ju listojme vetem perberesit per jufkat nje recete e ngjashme me makaronat ne perberje.
Nje recete tradicionale shqiptare, duke iu referuar titullit eshte nje recete dibrane dhe duhet te themi shume e shijshme !
Jufkat mund ti realizojme edhe vete por mund ti blini edhe te gatshme.
Po ju listojme vetem perberesit per jufkat nje recete e ngjashme me makaronat ne perberje.
Përbërësit:
7 të verdha veze
1 vezë e plotë
1 kg miell
Qumësht
RCETA ME PULEN
Përbërësit:
1Pule
400gr Jufka
50gr Gjalp
Dafine
Trumez
Ziejme pulen ne tenxhere rreth 20 minuta duke i shtuar kripe, trumez, dafine per arome dhe shije. Jufkat mund ti kavërdisni me 1qepe sipas deshires ose mund ti piqni ne stufe derisa te marrin ngjyre kafe por mos i lini gjate, kujdes! Shuaji jufkat me lengun e pules, ndersa pulen mund ta ndani ne copa ose ta lini sic eshte per ta pjekur. Piqini ne furre rreth 15-20minuta derisa jufkat te kene pire lengun e pules. JU BEFTE MIRE!!

Comments
Post a Comment